Tekort aan verzorgers en verpleegkundigen

29-03/2018

Ziekenhuizen, wijkverpleging en verpleeghuizen in de regio Nijmegen hebben steeds meer moeite vacatures gevuld te krijgen.

 

(FRANK HERMANS)

Bij ZZG Zorgroep kunnen zo 25 nieuwe (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag. ,,Daarnaast zijn er ook tientallen vacatures bij ons Herstelcentrum en bij onze 26 locaties Beschermd of Beschut Wonen, waar we vooral verzorgenden en verpleegkundigen per direct kunnen gebruiken", zegt manager Marcel de Groot.

Bij Buurtzorg hetzelfde verhaal. Een woordvoerster: ,,Veel van onze wijkteams kunnen extra mensen gebruiken. Soms moet iemand na een hele werkdag ook nog een avonddienst er achteraan draaien. Dat is geen wenselijke situatie."

Ziekenhuizen, wijkverpleging en verpleeghuizen in de regio Nijmegen hebben een tekort aan personeel. De grotere vraag door vergrijzing enerzijds, en minder jongeren die in de zorg willen werken zorgt voor de krapte.

'Personeelswerver' Niels Groenendijk van Radboudumc: ,,We hebben al jaren zo'n 50 vacatures tegelijk openstaan, ook nu. Maar het wordt wel almaar lastiger de echt goede sollicitanten binnenboord te halen." ,,Met name goede gespecialiseerde verpleegkundigen zijn een uitdaging", vult Angelien Sieben van de Verpleegkundige Advies Raad bij het Radboud-umc aan.

Alle zorginstellingen verzekeren dat bewoners en patiënten nog maar weinig merken van het personeelsgebrek. ,,We zakken nog nergens door de ondergrens", aldus De Groot. Toch zijn de gevolgen ook al merkbaar bij het CWZ en de Sint Maartenskliniek. Een woordvoerster van de Sint Maartenskliniek: ,,Wij zoeken vooral ok- en anesthesie-assistenten. Ook kunnen we verpleegkundigen gebruiken bij orthopedie en verkoever." Die worden mede geworven met inzet van Facebook en filmpjes op de eigen website. ,,Nu gaat het nog, maar we moeten extra inspanningen leveren om dat zo te houden."

Met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is de Maartenskliniek bezig 'talentpunten' op te zetten om nieuwe gediplomeerden te kunnen werven. ,,We willen ook de inzet van verpleegkundigen uit het land flexibeler maken. Dat moet de aanvoer van verpleegkundigen voor spoedhulp en intensive care blijven garanderen.

                                                                                                                                                                                                                                         (Quelle: De Gelderlander 28 maart 2018)