Cluster 9: Zorg in landelijke grensgebieden (CARA)

april 2016 - september 2019

Een EuRegionaal contactpunt op het platteland van de Euregio Rhein-Waal en rijn-maas-noord geeft aan meer dan 2,6 miljoen burgers (Nederland = 1,4 miljoen en Duitsland = 1,2 miljoen inwoners) de mogelijkheid, zich over goede medische zorg in het grensgebied te informeren, voorlichting, informatie en service, bijv. over de eenvoudige toegang naar behoefte, veilige procedures voor patiënten, medici, familieleden, verzekerden te verkrijgen. De informatiepool in het internet en het EuRegionale contactpunt zal niet alleen onder ERW-bevolking kunnen worden gebruikt, maar ook in andere gebieden.

De NL en D burgers moeten de voordelen en het profijt van zorg dichbij huis kunnen gebruiken, die in het buurland aangeboden worden. Daarbij moeten de voorwaarden gecreëerd worden, de vereiste informatie en transparantie uitgebreid, aangeboden worden en duidelijke, eenvoudige processen af te stemmen en concreet te maken. Verschillende gezondheidssystemen worden met elkaar verbonden. De ontwikkeling van de gezondheidszorg in de landelijke regio’s van de Euregio grensoverschrijdend vereist de samenwerking en de afstemming op alle gebieden – met de betrokkenenen van het buurland.

Grensoverschrijdende gezondheidszorg kan niet nationaal gebeuren. Zij is in het netwerk gemeenschappelijk tussen de partners in het gezondheidssysteem op te lossen en om te zetten.

 

Hier kunt u de folder met betrekking tot Cluster 9 downloaden.

 

Overzicht Project

Looptijd

april 2016 - september 2019

Kosten

395.954,80 €

Subsidie

197.977,40 €

Lead Partners

AOK Hamburg/ Rheinland

Partners

Radboudumc Nijmegen CZ Zorgverzekaar Katholische Karl-Leisner Kliniken, Kleve Apothekerverband Apothekerkammer

Hou me op de hoogte