Han de Wasbeer leert kinderen handhygiëne

20-01/2020

 

 

Om kinderen van 6 tot 8 jaar oud te leren om uit zichzelf hun handen te wassen, is Han de Wasbeer in het leven geroepen. Door de boodschap leuk te verpakken, staan kinderen er makkelijker voor open. Het leuke figuurtje staat op posters, kleurplaten en uitdeelmaterialen en heeft zelfs zijn eigen liedje.

Het lied “Was je handen” is een echte oorwurm en speciaal voor het project geschreven. De tekst kan lekker meegezongen worden en bevat alle stappen voor de beste handhygiënene. Door de clip regelmatig af te spelen en de kinderen mee te laten doen, moet het wassen van de handen een automatisme worden. En hoe jonger ze het leren, hoe makkelijker ze het hun hele leven volhouden.
De effectiviteit van deze methode wordt gemeten met de speciale dispensers van Ophardt, die bijhouden hoeveel zeep er wordt gebruikt in het klaslokaal en in de toiletten van de bassischolen. Ze tonen aan hoe goed de kinderen hun handen wassen voor kennismaking met Han de Wasbeer, en hoe goed daarna. Als de methode werkt, wordt het lespakket nationaal beschikbaar gesteld aan basisscholen. Han de Wasbeer is onderdeel van GoViralGo komt tot stand door een samenwerking tussen het CWZ, Universtätsklinikum Münster en Bananaa Opmerkelijek Communicatie.

(Quelle: https://www.health-i-care.eu/news/han-de-wasbeer-leert-kinderen-handhygiene/, 15 november 2019)

 

https://youtu.be/IXleBPw_iAU